Ryssland – Moskva

Jag har länge velat resa till Rysslands fantastiska huvudstad Moskva.  Moskva har rankats som den nionde dyraste staden i världen av Mercer och har en av världens största urbana ekonomier, som rankas som en alfa global stad. De två populäraste plasterna i den stora staden (och utan tvekan , landet) är Kreml och Röda torget-som är hjärtat av Moskva både historiskt , geografiskt och andligt. Några saker som man bör göra/besöka är: Röda torget, Kreml och alla omgärdande historiska byggnader. Ät en picknick i Gorkijparken, eller vid vintertid åk skridskor. Strosa runt på kitschmarknaden Izmajlovi, Moskvas största utomhusmarknad. Ät en pirog från ett stånd på gatan och besök trendiga nattklubbar. Gå på konstmuseer och gallerier, sätt dig på café och läs Moscow Times, bada ryskt bastubad på Sandunovskijbadet, gå på Bolsjojteatern och ät oförglömligt på Café Pushkin. Någon som jag har läst (och gillar) är att ryssarna klär upp sig väldigt mycket till vardags vilket är riktigt bra tycker jag, glöm bort Svensson looken – jeansen och en vit tisha, här klär du upp dig som om att du ska ut och festa en lördag natt, varje dag.
Oavsett hur mycket eller lite du hinner med kan du vara säker på en sak: Du kommer fortfarande vara hungrig på mer när du lämnar stan!