Att vaccinera sig

Vi alla älskar att resa men något som inte alla alltid tänker på är att man måste vaccinera sig. När du är ute och reser kan du vara i riskzonen för ett antal sjukdomar som kan förebyggas genom vaccination . Vaccinet kommer att bero på ett antal faktorer, inklusive din destination , varaktighet och typ av resor , ålder och tidigare immunisering historia . Det är viktigt att du besöker en klinik minst 4-6 veckor innan du reser . Detta är viktigt eftersom vissa vacciner kan ta flera veckor att bli helt effektiva och andra kan kräva mer än en dos. Vissa länder kräver att du har fått vissa vacciner före inresan.

Till exempel:

Gula febern-vaccination krävs av det internationella hälsoreglementet för resor till vissa länder i Afrika söder om Sahara och Sydamerika .
Saudiarabien kräver bevis på meningokock vaccination för alla pilgrimer och bevis på vaccination polio för alla barn som går till Mecka under Hajj.